O prvi slovenski kombuči

Zgodba podjetja BeLife

Mirzina zgodba

Predstavitev BeLife kombuče

Test kombuče

Kombuča ju je spremenila

Pisalo se je leto 2016, ko sta brata Zlatan in Mirza Ljubijankić spoznala kombuča napitek. Kombuča jima je, tako kot številnim drugim po svetu, spremenila pogled na pitje gaziranih pijač.ju

Želja po lastnem podjetju

Oba sta že od nekdaj želela ustanoviti svoje lastno podjetje. Zlatan uživa v prodaji in razvijanju podjetja, medtem ko je Mirza bolj tehnološki tip in je zato njegova energija usmerjena v proizvodnjo kombuče. Skupaj sta popolna ekipa in najboljša prijatelja. Vedno sta verjela v svoje sanje in cilje. Njun cilj je bil predvsem ustvariti nekaj, s čimer bi lahko ljudem pomagala do boljšega načina življenja, nekaj iskreno dobrega, modernega, medtem ko bi predvsem uživala v tem, kar počneta.

Živela sta ločeno

V preteklosti sta kar nekaj let živela ločeno. Zlatan v Španiji, kjer je nadgrajeval svoje poslovne sposobnosti, Mirza pa je v Sloveniji obiskoval srednjo šolo. Njuna ideja o bratskem sodelovanju je zato vsako leto postajala manj realna. Leta 2016 je Mirza odpotoval na obisk k Zlatanu v Španijo. Pred odhodom na počitnice mu je Zlatan čisto navdušen razlagal o kombuči, ki jo je spoznal na potovanju po ZDA, in zdelo se je, da bo to mogoče njuna prva podjetniška ideja.

Bratska poslovna pot

Po obisku sta začutila, da je prišel pravi trenutek, ki bi ju lahko spravil na skupno bratsko poslovno pot. Lotila sta se dela in naredila prvi skupni kombuča napitek. Od takrat se njuno življenje vrti okrog kombuče, ki ju je tako še bolj združila. Čutila sta, da sta na pravi družinsko obarvani podjetniški poti in tako sta odprla prvo uradno proizvodnjo kombuče v Sloveniji.

Zdrav gaziran napitek

Razlogov, zaradi katerih verjameta v to, kar počneta, je mnogo. S proizvodnjo kombučinega napitka želita ljudem pokazati, da je mogoče piti zdrav gaziran napitek. Odločena sta proizvajati pijačo, ki ji bodo ljudje zaupali, saj je eden izmed njunih temeljev proizvodnje uporaba naravnih sestavin brez dodatkov. Trdno stojita za imenom BeLife kombuča ali »bodi življenje«, kajti v pijači ostane “življenje”, ki pivcem pomaga do boljšega počutja.

Zakaj BeLife?


Ime BeLife je nastalo na čisto preprost način: ljudem želimo omogočiti “življenje”, pa naj bo to na kakršenkoli način. Preprosto želimo, da z našimi proizvodi postanejo življenje.


Zaradi omenjene težnje pri BeLife kombuči zagotavljamo ohranjanje življenja v napitku. Da bi življenje ohranili, pri napitku BeLife kombuča uporabljamo posebno metodo fermentacije in proizvodnje, kar zagotavlja, da zaužijete stoodstotno naravne sestavine in vse encime, ki jih vaše telo pri vsakodnevnih naporih potrebuje za življenje.


Torej, od kod ime BeLife? Preprosto, ker si želimo, da ste tudi vi življenje! Od tod tudi naš slogan “Polna življenja!

Prva slovenska kombučarna

BeLife kombuča je proizvedena v lastni domači proizvodnji, ki se nahaja v območju pod Kamniško-Savinjskimi Alpami, v profesionalno kontrolirani proizvodnji, ki zadovoljuje sanitarne standarde proizvodnje z vsemi certifikati, potrebnimi za proizvodnjo. 

 

Pri proizvodnji skrbimo za kakovost: začnemo z nakupom kakovostnega čaja in sladkorja, proces kuhanja čaja, fermentacije in stekleničenja je kakovosten in kontroliran. Uporabljamo SAMO NARAVNE sestavine. Poleg kakovosti napitka je na prvem mestu čistoča v celotnem proizvodnem procesu, saj je ta ena ključnih elementov za proizvajanje kakovostnega kombuča napitka.

 

Poleg čajev in sladkorja je ena ključnih sestavin naše BeLife kombuče tudi voda, zato uporabljamo kamniško vodo izpod planin. Pri proizvajanju NE dodajamo konzervansov ali kakršnih koli drugih kemičnih sestavin in pijače tudi NE pasteriziramo.

 

Z uporabo naravne metode fermentacije in proizvodnje našim uporabnikom garantiramo 100-odstotno naravni fermentiran čaj kombučo, z zmerno nizkim odstotkom sladkorja, kjer boste občutili pozitivne lastnosti že po prvem požirku. 

 

BeLife kombuča je živa pijača, polna življenja!